ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Битката за купуване на мажоритарния пакет от акции на Манчестър Юнайтед претърпя неочакван обрат, след като кандидатите трябваше да подадат своите оферти до 23 часа българско време в сряда.

Катарският банкер шейф Джасим бин Хамад ал Тани първоначално е направил подобрение на собственото си предложение за около 5 милиарда паунда. След това той е оттеглил офертата. Причината за това е решението на американската банка „Raine Group“, която провежда самия процес по продажбата, да удължи с 48 часа крайния срок и се очаква всички участници да направят по-добри оферти.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Най-богатият британец сър Джим Ратклиф първоначално също е планирал предложение в рамките на 5 милиарда паунда, но след удължаването на крайния срок е отказал да я внесе.

От „Raine Group“ обявиха, че до изтичането на крайния срок в петък вечерта се очаква да постъпят осем оферти за мажоритарния пакет от акции на Манчестър Юнайтед.

Освен катарският шейх и британският богаташ, американският финансов фонд „Elliot Management“ със сигурност също ще внесе предложение. През миналата година тази институция купи тима по американски футбол Денвър Бронкос за 3,75 милиарда паунда.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК