Домакинът Бразилия сътвори истински подвиг в полуфинала срещу Франция на световното първенство за юноши до 17 години. Бразилците губеха с 0:2, но направиха пълен обрат и се наложиха с 3:2, а в герой се превърна резервата Лазаро, който вкара победното попадение в 89-ата минута.

В спора за титлата “селесао” ще се изправи срещу Мексико. В другия полуфинал “ацтеките” елиминираха Холандия след дузпи. В редовното време и продълженията мачът завърши 1:1, а при наказателните удари по-точни бяха мексиканците.

Французите не се притесниха от подкрепата на публиката за домакините и в 13-ата минута вече водеха с 2:0 след попадения на Арно Калимуендо-Муинга и Натанаел Мбуку. Това явно ги накара да си помислят, че мачът ще е лесен за тях, но драмата тепърва предстоеше.

В края на полувремето реферът първо даде дузпа за Бразилия, но после я отмени след намесата на ВАР. В 62-ата минута Кайо Жорже върна интригата с четвъртия си гол на шампионата, а в 76-ата Габриел Верон изравни с глава след кратко разбъркване. В 88-ата минута гол на Франция правилно не беше зачетен заради засада. Последва силно изритване на топката от вратаря към Лазаро, който с премерен удар в близкия ъгъл хвърли в екстаз съотборниците си и милиони бразилци - 3:2.