САЩ се класира за 1/2-финал на "Голд къп" след победа с дузпи над Канада. Двубоят завърши при резултат 2:2 след 120 минути, като до 88-ата минута резултатът бе 0:0.

Тогава Брандън Вазкез откри за Канада (1:0), но САЩ изравни от дузпа в 93-ата минута (1:1), реализирана от Стивън Витория.

В двете продължения по 15 минути нещата се обърнаха на 180 градуса. Тогава в 109-ата минута Якоб Шафелбург донесе пълния обрат за американците (2:1), но в 115-ата минута Скот Кенеди си отбеляза нелеп автогол (2:2), който прати мача в изпълнение на 11-метрови наказателни удари.

Американците показаха повече воля и макар да изпуснаха първия изстрел чрез Брандън Вазкез, те реализираха следващите си три изпълнения благодарение на Кейд Коуъл, Джанлука Бузио и Хесус Ферейра. Канадците пък вкараха чрез Калъм Милър и Джейсън Ръсел-Роу, но пропуските на Стивън Витория, Лиъм Фрейзър и Чарлз-Андреас Брайм натежаха и в крайна сметка САЩ спечели дузпите с 3:2.

В 1/2-финалите на турнира САЩ се изправя срещу Панама, като мачът е на 13 юли (четвъртък) от 2:30 българско време. Два часа и половина по-късно ще играе и другата полуфинална двойка на Ямайка и Мексико.