Голмайсторът на италианския шампион Ювентус Кристиано Роналдо стана обект на невероятна гавра от страна на Челси. Английският гранд се подигра с португалеца чрез публикация на официалния си профил в социалната мрежа „Туитър“ на испански език.

Снощи „сините“ от Лондон победиха Лил с 2:1 на "Стамфорд Бридж" и се класираха за 1/8-финалите на Шампионска лига. Вторият гол в мача вкара защитникът Сесар Аспиликуета, който засече центриране от корнер и се разписа с глава. Челси пък публикува снимка, на която испанецът ликува, а текстът към нея гласи: "През този сезон в Шампионска лига Сезар Аспиликуета има повече голове от Кристиано Роналдо. Факт, който не подлежи на обсъждане".

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Испанският защитник е вкарал два гола този сезон за 6 мача в турнира на богатите, като първият бе при драматичното равенство 4:4 с Аякс в Лондон. До момента Роналдо има едва едно попадение в Шампионска лига срещу Леверкузен (3:0). Тази вечер петкратният носител на „Златната топка“ има шанс да изравни и дори задмине Аспиликуета, ако пак се разпише срещу „аспирините“, но този път в Германия.

Както е известно, Кристиано Роналдо е лидер във вечната голмайсторска листа на Шампионската лига със 127 попадения – 105 за Реал (Мадрид), 15 за Манчестър Юнайтед и 7 за Ювентус. След него в класацията е Лионел Меси със 114 за Барселона. Аспиликуета пък има общо 3 гола от 49 срещи в най-престижната европейска клубна надпревара.