Футболната звезда Златан Ибрахимович може да пропусне предстоящото през лятото европейско първенство и да понесе сериозно наказание, което дори има вероятност да прекрати кариерата му. Оказва се, че 39-годишният шведски национал нарушава важни правила на ФИФА и УЕФА. Както е известно, Ибра се завърна в игра за „тре крунур“ през март и се готви да играе на Евро 2020.

Шведският в. „Афтонбладет“ обяви, че нападателят на Милан е съсобственик на букмейкърската компания „Bethard“ чрез своята фирма „Unknown AB“. Това обаче противоречи на етичните правила на ФИФА, която забранява на действащи футболисти да участват в управлението на компании за спортни залози. Интересното е, че това правило се отнася само за играчи, участващи на световни и континентални турнири, отбелязва изданието.

Историята не е нова и за нея се разшумя още през 2018 г., когато Швеция се готвеше за участие на световното първенство. Тогава Ибрахимович не попадна в състава на шведите за шампионата в Русия и темата беше позабравена. Сега с връщането на Златан в националния отбор, казусът отново излиза на преден план. С участието си в мачовете на Милан за Лига Европа Ибрахимович нарушава и правилата на УЕФА чрез собствеността си в букмейкърската компания.

Според етичния кодекс на ФИФА Ибра е заплашен от глоба от 100 000 евро и може да получи спиране на състезателни права за период от три години. Такава санкция със сигурност ще прекрати кариерата на шведския нападател.