Турската футболна асоциация започва разследване срещу втородивизионния Акхисарспор заради трансфера на нигериец, който се оказа, че изобщо не е футболист.

За да направи нещата още по-интересни, това разследване разкри още по-невероятна ситуация в клуба, пишат турски медии.

А именно, малко известният Кейс Онебуке е 20-годишен нигериец, който пристигна в клуба този януари като свободен агент, въпреки че никога не е играл дори на аматьорско ниво.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Той облича фланелката на Акхисарспор само на представянето си и не е попадал в групата в нито един мач. Той обаче не е единственият случай.
Турският клуб направи общо 27 входящи трансфера през зимния трансферен прозорец, повечето от тях пристигнаха като свободни агенти, а няколко под наем. От тези 27, цели 13 все още не са дебютирали за клуба.

Президент на клуба е Еврен Обжей, който е собственик на мениджърска агенция и е начело на клуба от септември миналата година.

Мениджър на деветима от новодошлите и не играли в нито един отбор е Абдул Самет Синер, който е партньор на агенцията на Обжей. Интересното е, че Синер няма други клиенти, освен въпросните деветима играчи.

Акхисарспор сензационно спечели Купата на Турция през 2018 г., побеждавайки на финала Галатасарай, като по този начин влезе в груповата фаза на Лига Европа, в която игра със Севиля, Стандард (Лиеж) и Краснодар.

Играта на два фронта обаче му коства изпадане във втора лига през същия сезон, а сега е на път да изпадне в третата.