Кристиано Роналдо пише история с екипа на Португалия на Евро 2020 и след реализираните от него пет попадения на турнира изравни рекорда за най-много попадения с национален тим - 109, който досега се държеше еднолично от иранеца Али Даи. Португалската суперзвезда има вече и общо 21 гола на европейски и световни първенства и по този начин счупи рекорда на Мирослав Клозе, който има 19 на двата големи международни форума.

Роналдо е реализирал головете си в 178 мача за Португалия и въпреки че постоянно пренаписва историята, отстъпва с доста на най-резултатната футболистка – канадската легенда Кристин Синклеър, която има 186 гола в 297 мача за националния тим на родината си, с чийто екип играе от 2000 година насам. 38-годишната футболистка има повече и от сбора голове на Роналдо и Меси за националните им отбори. Аржентинската звезда на Барселона е реаизирал 73 попадения в 147 мача с екипа на „гаучосите“. Събрани с попаденията на Роналдо головете им стават 182, което е с четири по-мало от тези на Синклеър, която играе като нападател и офанзивен халф.

Канадката постави рекорда с екипа на родината си през януари 2020 година в мач срещу малката островна държава Сейнт Китс и Невис по време на квалификациите от зона КОНКАКАФ за Олимпийските игри в Токио. Тогава тя отбеляза 184-ия и 185-ия си гол с националната фланелка, подобрявайки рекорда на двукратната олимпийска и веднъж световна шампионка със САЩ Аби Уамбач (184 гола в 255 мача).

Winbet - победата е емоция! (18+)

Синклеър е и рекордьорка по мачове за националния отбор на Канада както при жените, така и при мъжете, но е четвърта по този показател сред всички жени, зад американките Кристин Лили (354), Кристи Пиърс (311) и Карли Лойд (304), последната от които все още играе.

Канадката е извеждала страната си като капитан на рекордните четири световни първенства, като се е разписвала на общо пет шампионата на планетата - рекорд, който дели с бразилката Марта. Синклеър е и рекордьорка за най-много голове на една олимпиада, след като вкарва шест попадение на Игрите в Лондон през 2012 година.

На клубно ниво канадката прекарва цялата си кариера в Северна Америка и от 2013 година е в Портланд Тимбърс, за който е реализирала 57 попадения в 135 срещи. В цялата си кариера на клубно ниво Синклеър има едва 221 мача и 102 гола, тъй като преди години основата на женския футбол, за разлика от мъжкия, бяха националните отбори, а не клубните.

Интересен факт е, че повече от 109-те попадения на Кристиано Роналдо за Португалия имат шотландката Джули Флийтинг (116), американката Карли Лойд (125), германката Биргит Принц (128), както и американското трио Кристин Лили (130), Миа Хам (158) и Аби Уамбач (184).