Изключително любопитна ситуация се разигра в ма от 7-ия кръг на мексиканския елит между Крус Асул и Толука, а главно действащо лице бе съдията Оскар Масиас Ромо, който при резултат 2:0 попречи на домакините да вкарат третия си гол. Това възмути играчите на Крус Асул, които в крайна сметка победиха с 3:2.

В 35-ата минута домакините организираха контраатака и защитникът Луис Ромо излезе сам срещу вратаря на гостите, преодоля го, но нацели гредата. Топката стигна до нападателя Жонатан Родригес, който шутира на празна врата и тогава се случи нещо, което домакините не са очаквали. Получи се рикошет в крака на съдията Ромо и топката не влезе във вратата. Реферът отсъди пряк свободен удар и ядоса играчите на Крус Асул.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В края на първото полувреме Толука изравни резултата благодарение на голове на Мигел Барбиери и Алексис Канело, но в 63-ата минута аржентинският полузащитник Гийермо Фернандес вкара третия гол и донесе важната победа за домакините, които записаха пети пореден шампионатаен успех и задминаха с 2 точки съперника си на втората позиция в класирането с 15 точки и имат една по-малко от лидера Америка.