Депутати от Руската дума взеха отношение по големия скандал с трансфера на турския футболист Юсуф Язичи в московския гранд ЦСКА.

Главният редактор на клубната телевизия на "армейците" Катерина Кирилчева (на снимката) пусна видео, в което приканва футболиста да се присъедини към клуба с изречението - "Това е Русия, тук има много Наташи!", след което турчинът отговаря, че тръгва веднага.

Руски депутати започнаха дискусия около имиджа на страната пред света, а някои обявиха открито, че леките руски жени са наричани именно Наташа от чужденците, търсещи секс.

"Какво правим ние? Рекламираме Русия със секс туризъм ли", ядосаха се депутати от трибуната.

Олимпийската шампионка по пързаляне с кънки Светлана Журова призна, че също е била наричана Наташа от различни хора в чужбина, но не се смята за лека жена и определи дискусията като абсурдна.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Хората от ЦСКА просто си направиха реклама. Сега всички знаем, че имат нов футболист. Хората нямат нищо лошо предвид, когато наричат някого Наташа. Така в Турция казват на красивите жени със светла кожа.

Има и стереотип за руските жени, който е изграден по-скоро от украинките, за това, че са леки жени, но всичко това е в миналото", обяви тя и призова колегите си да се занимават с по-важни неща.

Часове по-късно Журова стана обект на нападки в социалните мрежи. От една страна рускините й се обидиха, че не ги защитава от сексистки стереотипи, а от друга украинки поискаха обяснение за думите й, че по света ги смятат за "леки жени".