Нещо невиждано се случи в света на футбола при размазващата победа на Байерн с 6:0 при гостуването на Хофенхайм от 24-ия кръг на Бундеслигата. Мачът влиза в историята с поведението на футболистите и на двата тима, които спряха да играят в заключителните минути заради провокация от феновете на баварците. Заради тях срещата бе спирана на два пъти, след като те издигнаха плакати с обиден текст по адрес на президента на домакините Дитмар Хоп.

Преди да се стигне до този скандален момент баварската машина се подигра с домакините и им вкара шест безответни гола, дело на Серж Гнабри (2), Джошуа Кимих (7), Йошуа Циркци (15), Филипе Коутиньо (33, 47) и Леон Горетцка (62). И всичко това при факта, че гостите бяха без контузения си голмайстор Роберт Левандовски.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В 66-ата минута феновете от Мюнхен издигна плакати срещу боса на Хофе Дитмар Хоп, а на един от тях пишеше “Кучи син”. Това принуди съдията да спре срещата за кратко. Треньорът Ханзи Флик и неговият асистент отидоха пред сектора с феновете на Байерн и ги призоваха да преустановят акцията си. Ултрасите прибраха обидните транспаранти и мачът беше подновен до 77-ата минута, когато плакатите отново бяха извадени и тогава реферът прибра футболистите в съблекалните. Шефове на Байерн, треньори и играчи започнаха да се карат със запалянковците, които не обръщаха внимание.

След около 15 минути играта беше подновена, а феновете на гостите бяха предупредени, че при нова провокация срещата окончателно ще бъде спряна. Така в заключителните повече от 15 минути футбол не се игра и съдията чакаше да дойде 90-ата минута, за да даде последен сигнал.

Байерн е лидер с 52 точки и 4 повече от РБ (Лайпциг), който е с мач по-малко, и Борусия (Дортмунд) след победата на „жълто-черните“ с 1:0 у дома срещу Фрайбург. Голът бе дело на Джейдън Санчо (15), а този път детето-чудо Ерлинг Холанд влезе като резерва в 63-ата минута и не успя да се разпише. Хофенхайм е осми с 34 точки.

Резултатите от другите срещи в събота:
Борусия (Дортмунд) – Фрайбург 1:0
1:0 Джейдън Санчо (15)

Майнц 05 – Падерборн 2:0
1:0 Куайсон (29), 2:0 Онисиво (37)

Аугсбург – Борусия (Мьонхенгладбах) 2:3
0:1 Бенсебайни (49), 0:2 Щиндъл (53), 1:2 Льовен (57), 1:3 Щиндъл (79), 2:3 Финбогасон (83)