Драма, достойна за книга, сътвориха Рио Аве и Милан в плейофа помежду си за влизане в груповата фаза на Лига Европа. Италианският гранд се класира след 2:2 след продължения (1:1 в редовното време), и успех с 9:8 при дузпите.

Милан излезе напред в резултата в 51-ата минута, когато се разписа Саелемакерс, а Жералдес в 72-ата изравни за португалците. Срещата влезе в продължения, а още не бяха изтекли 60 секунди, когато домакините от Рио Аве излязоха напред в резултата с гол на Желсон.

Истинската драма започна в 120-ата минута. Секудни преди съдията да свири край на мача и португалците да ликуват, Борекович удари с ръка топката в собственото си наказателно поле и бе отсъдена дузпа. Чахланоглу бе точен и победителят трябваше да се реши след изпълнение на наказателни удари.

И двата тима вкараха първите си седем изпълнени дузпи. Коломбо направи първи пропуск и Рио Аве се нуждаеше от гол, за да продължи. При ударът на Монте обаче топката удари едната греда, след това и другата греда и се върна обратно на терена. Последваха нови две вкарани дузпи.

Дойде ред на вратарите. Донарума прати топката над гредата, а колегата му Кишчек стори същото. Бенасер от Милан също не успя да реализира, а Жералдес удари гредата и за пореден път предстояха нови изпълнения. 

Зад топката за Милан за 12-ата дузпа застана Кяер и реализира. Донарума отрази удара на Адерлан Сантос и Милан се класира напред след 24 изпълнение наказателни удара след края на мача, както и една в края на второто продължение.