Сменилият уволнения Рафаел Бенитес като старши треньор на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан ще получи невиждана досега власт в „кралския” клуб”, съобщава „Марка”. 43-годишният французин ще получи от президента Флорентино Перес цялата власт във връзка със спортно-техническите въпроси. Новият наставник на „белия балет” ще има възможност да контролира изцяло и трансферната политика на клуба.

Преди време Зидан бе съветник на Флорентино Перес по спортните въпроси, а през сезон 2011/12, когато начело на тима бе португалецът Жозе Моуриньо, заемаше поста спортен директор. Тогава Специалния настояваше също да получи пълната власт и Зидан да не се занимава със спортните въпроси.

Доверието на Перес към французина обаче е извънредно голямо и ако той спаси сезона на Реал (Мадрид), ще получи всички пълномощия да определя всичко и да конструира отбора по свой си модел.

Зидан винаги е имал тежест при взимането на каквито и да е било решение от Флорентино Перес, който послушал французина за привличането в отбора на бранителя Рафаел Варан, нападателя Карим Бензема и дори уелсеца Гарет Бейл предните сезони.