Ал Хилал размаз гостуващия Ал Рияд с 6:1 в мач от шестия кръг на елита на Саудитска Арабия. Бразилецът Неймар се завърна в игра на клубно ниво и направи официалния си дебют за домакините, появявайки се в игра от резервната скамейка в 64-ата минута и давайки асистенция за четвъртия гол, дело на сънародника му Малком.

С успеха отборът на Неймар, Александър Митрович, Ясин Боно, Калиду Кулибали, Сергей Милинкович-Савич и Рубен Невеш излезе начело във временното класиране с актив от 16 точки. Ал Рияд е сред тимовете в долната половина на таблицата и заема 16-а позиция с едва 4 точки след 6 мача.

Александър Митрович даде начало на головото шоу, разписвайки се от дузпа половин час след началото на срещата, а домакините удвоиха преднината си дълбоко в добавеното време на първата част. Милинкович-Савич даде асистенция, докато Ясир Ал Шахрани реализира за 2:0.

След почивката Ал Хилал вдигна оборотите и в 68-ата минута Малком намери Насер Ал Даусари на чиста позиция, а саудитският халф се разписа за 3:0.

В 83-тата минута дойде редът на Малком за 4:0, като Неймар влезе в ролята на асистент, а пък в 86-ата Ал Даусари вкара от дузпа пети гол.

В добавеното време на мача двата отбора си размениха по още едно попадение. Ал Даусари оформи своя хетррик, като направи резултат 6:0, а автор на почетното попадение за Ал Рияд беше Али Ал Закан.