Бразилия завърши 0:0 при визитата си на аутсайдер Боливия в предпоследния си мач от световните квалификации в зона Южна Америка. Петкратните световни шампиони отдавна се класираха за Мондиал 2018 в Русия, а сега не успяха да пречупят своите домакини на над 3640 метра надморска височина в боливийската столица Ла Пас.

Неймар и компания не успяха да реализират нито едно от създадените положения пред вратата на Карлос Емилио Лампе през първото полувреме. Най-фрапантният пропуск бе на Неймар, който в 44-ата минута излезе сам срещу стража на домакините. Домакините също се провалиха в опитите си да преодолеят стража на Рома Алисон, а в добавеното време на първата част след шут на Диего Беярно топката се удари и в гредата.

През втората част бразилците продължиха да са по-активни но Неймар и Габриел Жезус отново нямаха късмет със завършващия удар. В 77-ата минута Боливия имаше чудесен шанс за гол, но Арсе пропусна от изгодна позиция. В ответната атака Лампе спаси шут на Вилиан.

След равенството Боливия си остана на предпоследната девета позиция с 14 точки. „Кариоките” записаха пето реми в тези квалификации и са непоклатими от първото място със своите 38 точки.