Две от звездите на бразилския национален тим Неймар и Пато изразиха огромното си разочарование от отпадането още на четвъртфиналната фаза в турнира Копа Америка. След драмата с дузпите в злощастния мач с Парагвай и двамата в един глас се оправдаха с липсата на късмет.

Цели 120 минути “кариоките” бяха обсадили вратата на “гуараните”, които само чистеха топката и чакаха да дойдат дузпите. В крайна сметка “Селесао” така и не стигна до гола нито от игра, нито при изпълнението на дузпите.

“Днес късметът бе на тяхна страна. Теренът бе много лош, но ние се опитвахме до самия край да направим това, което трябваше, и не спирахме да се борим”, заяви Пато, който гледа с оптимизъм към бъдещето. “Това се случва и ние трябва да си извлечем от тази загуба поука за в бъдеще”, допълни 21-годишният нападател на Милан.

Дори и сериозно ухажвания от европейските грандове Неймар не успя да помогне на Бразилия да вкара така важния гол за класиране на полуфиналите на турнира. Ако това се бе случило, “кариоките” щяха да са много близо до защита на титлата си от 2007 година, след като домакинът и друг основен фаворит Аржентина бе отпаднал ден по-рано от надпреварата.

“Липсваше ни малко късмет. Ние създадохме много положения, но така и не се възползвахме от тях. За съжаление Парагвай беше по-добрият отбори при изпълнението на дузпите”, сподели след мача нападателят на Сантос Неймар, който се очаква от следващия сезон да заиграе в Европа. /БЛИЦ