Звездата на Бразилия Неймар се изказа негативно за шансовете на Англия на Мондиал 2014. Утре двата отбора ще изиграят втора контрола помежду си за годината, а очевидно мачът далеч няма да бъде приятелски. Първият двубой на „Уембли“ през февруари приключи с победа за „трите лъва“ с 2:1.

„Имам дълбок респект към голяма част от играчите на Англия, защото те са постигали страхотни успехи в своите клубове. Но като национален отбор не им обръщам голямо внимание и не мисля, че ще бъдат някаква заплаха на Световното първенство”, заяви новото попълнение на Барселона.

„Нашата цел е да вдигнем купата пред нашите фенове у дома, а най-сериозните ни съперници ще бъдат Германия и Испания. След тях идват Аржентина, Холандия, Италия и може би още един-два отбора. Но не смятам, че Англия е част от тази група.“

„Мачът в неделя е много важен за нас, защото искаме да открием новия „Маракана“ с победа. Най-важното е да впечатлим треньора. Има само 11 позиции за първия ни мач на Мондиала и всеки ще иска да докаже, че е достоен да заеме едно от тях“, завърши Неймар.