Бразилският нападател на Барселона Неймар отрече да е симулирал при ситурцията, в която халфът на Селтик Скот Браун бе изгонен с директен червен картон. Това се случи в 59-ата минута на срещата, спечелена впоследствие от каталунците с 1:0 в Глазгоу.

На повторенията не стана ясно дали е имало удар без топка, но Неймар се превиваше като заклан на терена, а след мача увери, че френският съдия Стефан Ланоа е взел правилно решение да изгони Браун.

"Да, Скот Браун наистина ме изрита. Всеки може да интерпретира реалността както си иска. Някои ритници не могат да бъдат избегнати, но смятам, че преди всичко трябва да се опитваме да играем футбол, а не да се нараняваме", коментира лаконично Неймар.

Мениджърът на „детелините” Нийл Ленън пък разкритикува остро бразилската звезда и заяви, че червеният картон е променил развоя на срещата.

И да е имало контакт, той беше минимален. Всички знаем за репутацията на Неймар. Той обича да преувеличава. Ясно е, че имаше фаул в тази ситуация, но червен картон? Това решение промени развоя на мача", сподели Ленън.