Неймар отпразнува вчера своя 25-и рожден ден, а статистиката сочи, че при навършването на тази възраст Бразилският национал има вкарани повече голове от съотборника си в Барселона Лионел Меси и голмайстора на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо.

Неймар асистира за гола на Пако Алкасер и взе дейно участие в атаката за гола на Меси при убедителната домакинска победа срещу Атлетик (Билбао) с 3:0. Това е поредното доказателство, че бразилецът се намира в превъзходна форма. На 25 години той вече е печелил Шампионската лига с Барса, има две титли в Примера дивисион, два трофея от Купата на Краля, дори Копа Либертадорес с бившия си тим Сантос и златен олимпийски медал с Бразилия.

Засега световната титла със Селесао и „Златната топка” убягват на Неймар, който има реализирани 280 гола в 468 мача във всички турнири се екипите на всички отбори, с които е играл. На тази възраст статистиката за Меси е 279 гола в 405 срещи. Бразилецът има дори със 118 гола повече от португалеца Кристиано Роналдо, който на 25-годишна възраст все още е бил футболист на Манчестър Юнайтед.

Неймар има всички шансове да спечели „Златната топка” и световната титла доста по-рано от очакванията на повечето специалисти. Без съмнение нападателят си мечтае да изведе Селесао до световния връх в Русия през 2018 година и така да си гарантира най-престижното индивидуално отличие, печелено в последно време само от Меси и Роналдо.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН