Звездата на бразилския национален тим Неймар поиска прошка от съотборниците си. Нападателят на Барселона публикува извинително изявление чрез социалните мрежи и заяви, че ще подкрепя „кариоките” където и да се намира. Той е наказан за още три мача заради червен картон и пропуска срещите на Селесао до края на турнира Копа Америка.

"Убиваше ме отвътре само да тренирам. Много е трудно да се подготвяш за нищо. Тази ситуация можеше да ме доведе до контузия, а това щеше много да усложни нещата. От много време исках да помогна на Бразилия да спечели Копа Америка, но за жалост не се получи. Зная, че присъствието ми е важно, както на всеки от моите съотборници, но сега повече от всякога трябва да се съсредоточат върху предстоящите мачове", споделя нападателят в изявлението си.

"Никога не съм бягал от отговорности като един от лидерите на състава или като капитан, винаги съм се стремял да помагам. Сега е моментът да взема решение. Независимо от това къде ще съм, ще подкрепям националния отбор и ще стискам палци за успеха на съотборници ми. Имах нужда да изразя тези свои чувства. Ако бях останал тук, само щях да разконцентрирам всички. Моля за прошка моите съотборници, задето ги поставих в тази ситуация", допълва Неймар.

Следете с БЛИЦ: Копа Америка 2015