Един от феномените на днешния футбол - Неймар, настоя, че няма намерение да заиграе в Европа скоро, тъй като е много щастлив в сегашния си отбор. Нападателят постоянно е свързван с трансфер в Барселона или Реал (Мадрид), но той смята, че сега не е точното време, в което да предприеме тази стъпка.

"Щастлив съм, както в Бразилия, така и в Сантос. Имам мечта да играя в Европа, но сега не е точният момент", сигурен е младокът, който говори пред "Ройтерс" основно за националния отбор на Бразилия, от когото се очаква все по-добро представяне.

"Бяхме много разстроени след Копа Америка. Много хора бяха разстроени заради Олимпийските игри, но никой повече от нас. Въпреки това аз съм горд от факта, че играх за моята страна в Лондон и че успях да спечеля медал.

"Националният отбор върви във възходяща линия. Създаваме собствена идентичност и тимът придобива все повече самочувствие, а освен това се сближаваме много. В най-скоро време нещата ще заработят.

"Отговорността винаги е поделена. Всеки знае своята роля на игрището. Един човек не може да играе сам. На Световното първенство ще сме 23-а играчи, които ще искат победата. Аз ще съм просто още един бразилец, който ще преследва титлата", увери Неймар.