Неймар вкара хеттрик за Сантос при победата с 3:1 над Интернасионал в бразилското дерби на груповата фаза на Копа Либертадорес. Бившият португалски национал Деко се отчете с гол и асистенция при успеха на Флуминзе над Бока Хуниорс с 2:1. Така бе сложен край на серията на аржентинския клуб без загуба в 36 мача във всички турнири.
 
Неймар откри резултата в 19-ата минута, а в 54-ата вкара и втория си гол. Той дойде след солова акция, започнала от собственото поле. При атаката 20-годишният нападател премина трима защитника преди да прехвърли вратаря. Третото попадение на младата бразилска звезда падна в 65-ата минута. Минута преди това Леандро Дамиан бе върнал един гол за Интернасион.
 
Това е първата победа на Сантос в настоящото издание на турнира и тимът от Сао Пауло се изкачи на второ място в Група 1 с три точки от два мача.
 
В мач от Група 4 в Буенос Айрес Деко асистира на Фред за първия гол на Флуминензе в 10-ата минута, а в 55-ата сам се разписа за победата над Бока Хуниорс. За домакините Леандро Сомоса се разписа две минути след почивката. Флуминензе е лидер с 6 точки от два мача, докато Бока Хуниорс има само една точка.
 
Коринтианс победи парагвайския Насионал с 2:0 в мач от Група 6. Данило откри резултата в 39-ата минута, а Жорже Енрике удвои в 68-ата. Успехът изкачи бразилския тим на второ място в класирането с 4 точки.
 
Матиас Алустиса, Фидел Мартинес и Луис Саритама бяха точни за ЛДУ Кито при победата с 3:0 над Велес Сарсфилд в среща от Група 7. Въпреки загубата аржентинският тим остана начело в групата с 6 точки, ЛДУ Кито е втори с 4 т.