Звездите на Барселона Неймар и Лео Меси се изправиха един срещу друг в благотворителен мач в Перу. Двамата ще сформират убийствен тандем от новия сезон, но сега Меси успя да покаже на новака при каталунците, кой командва парада.

Селекцията на аржентинеца, обединена под името Южна Америка удари останалия свят на Неймар с 8:5. Меси и съотборниците му поведоха с 5:0 до почивката, като именно носителят на четири златни топки откри резултата в 11-ата минута. Той прати топката във вратата на Марко Матераци, който реши да надене ръкавиците, докато стражът на Бразилия Жулио Сезар се изявяваше в центъра на отбраната. Дани Алвеш добави второ попадение две минути по-късно, а Пабло Освалдо, отново Меси и Пабло Аймар докараха нещата до 5:0.

В 39-ата минута пък Неймар пропусна дузпа. Селекцията на бразилецът успя да намали резултата малко след почивката след гол на Гастон Рамирес. Радостта на тима обаче траеше твърде малко, а Езикиел Лавечи покачи на 6:1. Тогава настъпи мига на Неймар, който се вкара феноменален гол с удар от 40 метра. Малуда намали на 3:6, а Буонаноте и отново Лавеци докараха нещата до 3:8. Тогава Дани Алвеш премина в отбора на Неймар и реализира дузпа за 4:8, а бразилецът оформи крайното 5:8.