Бразилската футболна звезда Неймар слага край на отношения, които продължават вече 15 години. Нападателят на ПСЖ няма да поднови договора си с „Найк“, който изтича на 31 август.

Двете страни не успяха да се разберат по финансовите условия на споразумението. Американският производител е заявил, че не може да увеличи финансовото си предложение към 28-годишния бразилски национал.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Според информациите, Неймар вече води преговори с германския производител „Пума“, който в момента няма голяма футболна звезда като рекламно лице. Най-популярните имена, които играят с обувки на компанията са Луис Суарес и Антоан Гризман от Барселона.

Нападателят на ПСЖ беше обвързан с „Найк“ още от 13-годишен, когато играеше в школата на Сантос. Партньорството им беше на стойност 78,6 милиона паунда.

Сигнал за предстоящия разрив в отношенията между Неймар и американския производител на спортна екипировка беше най-новата рекламна кампания на „Найк“, която е под надслов „Победителите остават“. Главната роля в клиповете е на Кристиано Роналдо, а бразилецът отсъства от кадрите.