ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Атлетико (Мадрид) и Барселона не излъчиха победител, завършвайки 1:1 в интригуващ първи мач от спора за Суперкупата на Испания. Сблъсъкът се игра пред 54 хиляди зрители на "Висенте Калдерон".

Жокерът на каталунците се оказа влезлият като резерва Неймар, който вкара изравнителния гол в 66-ата минута след асистенция на Дани Алвеш. Преди това пък бившият нападател на Барса Давид Вия откри резултата в полза на Атлетико с попадение в 12-ата минута.

Най-интерсното в двубоя беше решението на треньора на каталунците Херардо Мартино да замени звездата Лионел Меси още на почивката. Така аржентинецът и Неймар не успя да се засекат на терена, след като бразилецът влезе в игра в 59-ата минута на мястото на Педро.

Наставникът на домакините Диего Симеоне се беше справил перфектно с разузнаването на противника и в първия час от двубоя успя тотално да лиши каталунския гранд от познатия му стил. Безкомпромисната игра на всички от защитното каре на "дюшекчиите" - Хуанфран, Миранда, Годин, Филипе Луис, заедно с агресията на халфовете и нападателите накара Барселона да трепери. Пресата на гостите като че ли не даваше търсения резултат, което допълнително превърна отбора на Херардо Мартино в едно кълбо от нерви. Едва след изравнителното попадение каталунците заиграха по-освободено и започнаха да доминират, но втори гол в мрежата на Тибо Куртоа не падна и спорът прикючи 1:1. Вторият и решителен двубой за Суперкупата на Испания е на 29 август на "Камп Ноу".

Мачът стартира с леко предпазлива игра от страна и на двата отбора, но въпреки това Атлетико успя да поведе още при първата си добра атака. Меси загуби топката пред наказателното поле на "дюшекчиите", те организираха контраатака, при която Давид Вия изведе добре Диего Коща, който веднага центира обратно към испанския национал, който от границата на наказателното поле стреля от воле и не остави шансове на Виктор Валдес, пращайки топката в долния ляв ъгъл - 1:0.

Полученото попадение стъписа Меси и компания, които завършиха полувремето без нито един удар към вратата на Тибо Куртоа. В началото на втората част каталунците започнаха без аржентинската си звезда, след като Херардо Мартино го замени със Сеск Фабрегас.

"Дюшекчиите" продължиха успешно да се противопоставят на съперника, като гостите трудно стигаха до шансове пред вратата на Куртоа и логично започналият като резерва Неймар бе хвърлен в битката. Този ход обаче се оказа печеливш за Мартино и в 66-ата минута бразилецът му се отблагодари, спасявайки Барса от загуба в Мадрид. Шави и Дани Алвеш успяха с няколко паса да отворят десния фланг, откъдето вторият на пръв поглед центрира балонно към далечната греда, но там Неймар се извиси над Миранда и Хуанфран, засече с глава и прати топката в близкия ъгъл, а Куртоа не реагира по най-добрия начин и му се наложи да вади кълбото от мрежата си - 1:1.

Последваха силни минути за гостите, като първо Фабрегас бе изведен на удобна за позиция, но я пропиля. След това пък Иниеста подаде отлично на Алексис Санчес до лявата греда, но чилиецът от непосредствена близост реши първо да спира топката, с което даде време на Куртоа да затвори ъгъла и да блокира шута му. Пред Давид Вия се откри последният по-интересен момент в двубоя, но силният удър не затрудни Валдес и така равенството 1:1 се запази до последния съдийски сигнал. Крайният победител в спора за Суперкупата на Испания ще се излъчи след седмица на "Камп Ноу".


Атлетико (Мадрид) - Барселона 1:1

1:0 Давид Вия (12), 1:1 Неймар (66)

Атлетико: Куртоа, Хуанфран, Миранда, Годин, Луиш, Коке (73-Торес3), Суарес, Габи, Туран (75-Баптистао), Вия, Коща (79-Родригес)

Барселона: Валдес, Алба, Масчерано, Пике, Алвеш, Иниеста, Бускетс, Шави (89-Сонг), Педро (59-Неймар), Меси (46-Фабрегас), Санчес