Загубата с 0:4 от Унгария влиза в историята на „Англия и то с няколко негативни показатели. Двубоят от Лигата на нациите започна с неуважение на английските фенове към съперника. Унгарският химн беше придружен с освиркване и скандирания: „Расистки копелета“. Причина за това е нежеланието на унгарците да коленичат преди мача в знак на уважение към борбата с расизма.

За първи път в историята националният отбор на Англия записва домакинско поражение с поне четири гола разлика без да съумее да отбележи гол. Това е и най-тежката домакинска загуба на „трите лъва“ от 94 години насам. През на 31 март 1928 г. англичаните губят с 1:5 от Шотландия.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Унгария стана първият отбор, вкарал четири гола при гостуване на Англия за първи път от 25 ноември 1953 г., когато отново маджарите шокиращо печелят с 6:3 на „Уембли“, което е първата домакинска загуба на „трите лъва“ от отбор от континенталната част на Европа.

С двата си гола във вратата на Аарън Рамсдейл Роланд Салай стана първият унгарски футболист, вкарал два гола на Англия при гостуването. Преди него само двама негови сънародници са постигали това. Нандор Хидегкути, който реализира хеттрик при победата с 6:3 през 1953 г., а Ференц Пушкаш добавя две попадения.

Любопитно е да се отбележи, че на 23 май 1954 година Унгария попилява Англия и на своя земя. Този път резултатът е още по-убедителен - 7:1, което е най-тежката загуба на "трите лъва".

 Роланд Салай пък стана първият футболист от 1995 г. насам, който успява да се разпише срещу „трите лъва“ на два различни стадиона на територията на Острова. 25-годишният нападател на Фрайбург първо вкара на Англия на 12 октомври 2021 г. при равенството 1:1 на „Уембли“ в световна квалификация, а вчера наниза две попадения на „Молиню“ в Уулвърхемтън в мач от Лигата на нациите.

За последно с такова постижение можеше да се похвали шведът Хокан Милд, който на 8 юни 1995 г. на „Еланд Роуд“ в Лийдс заби два гола за равенството 3:3 на „Умбро Къп“. На 10 ноември 2001 г. пък беше изравнителното попадение за 1:1 на „Олд Трафорд“ в контрола.