ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Нидерландия разби с 4:0 Шотландия в контролна среща, играна на стадион "Йохан Кройф Арена" в Амстердам. Гостите имаха добра възможност да поведат, но вратарят Марк Флекен изби удар на Райън Кристи в гредата.

"Лалетата" откриха резултата в края на първото полувреме. Тижани Райндерс се разписа за 1:0 с далечен изстрел.

След почивката островитяните отново нямаха късмет, като този път шут на Лоурънс Шенкланд разтресе напречната греда. 

 WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Възпитаниците на Роналд Куман изиграха много силни заключителни минути, в които вкараха три гола. Жоржиньо Вайналдум засече с глава центриране на Коди Гакпо и покачи на 2:0 в 72-ата минута.

В 84-ата появилият се на смяна Вут Вегхорст също бе точен с глав. Нападателят засече центриране от ъглов удар на друга резерва Джоуи Веерман - 3:0.

В 86-ата минута Дониел Мален също изпрати топката във вратата на Шотландия - само минути след като се появи на терена, оформяйки крайното 4:0.

Съперниците вече си подсигуриха класиране на европейското първенство в Германия (14 юли - 14 юли). Шотландците са в група "А" заедно с домакина Германия, както и с Унгария и Швейцария. Нидерландците пък се паднаха с Франция - сребърният медалист от Мондиал 2022 в Катар. В тяхната група "F" е и Австрия, като се очаква и победителят от плейоф в поток "А" между Уелс и Полша.

В друга контрола, играна по същото време, Унгария надви с 1:0 Турция. Победното попадение на стадион "Пушкаш Арена" в Будапеща дойде след почивката. Доминик Собослай бе точен в 48-ата минута от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Енес Юнал. 

В Букурещ Румъния и Северна Ирландия също имаха контрола, която завърши 1:1.