Нидерландия победи Белгия с 1:0 на „Йохан Кройф Арена“ в Амстердам и финишира на първо място група 4 от Лига A, класирайки се за финалната фаза на турнира Лига на нациите.

След равностойно първо полувреме двата тима се оттеглиха на почивка без реализирани попадения, а през втората част „лалетата“ успяха да излъжат гостите и стигнаха до успеха с гол на Върджил ван Дайк (73). Той засече центриране на Коди Гакпо от корнер.

В 87-та минута Коди Гакпо изведе прекрасно Клаасен, който остана очи в очи с Куртоа, но белгиецът излезна бързо, за да скъси разстоянието и блокира удара. В последната минута Дейли Блинд предостави и на Бергвайн възможност да бъде един на един с белгийския страж, но вратарят на Реал (Мадрид) отново се намеси блестящо. В петата минута от добавеното време Дони Локебакио стреля със задна ножица, но топката се отклони от страничната греда, проследена само с поглед от нидерландския страж Пасвеер.

Така "лалетата" завършват на първа позиция с актив от 16 точки, докато "червените дяволи" остават втори с 10 пункта.

В другата среща Полша спечели минимално с 1:0 при визитата си на Уелс след гол на Карол Швидерски (57) и завърши на третата позиция със 7 точки. „Драконите“ останаха последни само с една точка и изпаднаха в Лига B за следващото издание на турнира.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНИЯ В ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ - ТУК!