Нидерландия разби Канада с 4:0 в контролна среща, която се игра в Ротердам дни преди началото на Евро 2024 в Германия. Джереми Фримпонг се отличи с гол и асистенция на Мемфис Депай, а Воут Вегхорст и Върджил ван Дайк отбелязаха третото и четвъртото попадение в мача.

Мачът бе дебют за Джеси Марш като национален селекционер на канадците, които през първата част успеха да удържат натиска на домакините. В 38-ата минута Дорджинийо Вайналдум овладя топката и стреля към левия ъгъл, но защитник на канадците се справи и изчисти. Малко преди почивката гостите можеха да отбележат гол. Сайл Ларин влезе в наказателното поле и трябваше да преодолее вратаря, но стреля на сантиметри от гредата. Последва и нов шанс за „лалетата“, Джереми Фримпонг се озова сам срещу вратаря, но Дейн Клеър се справи.

След почивката в 50-ата минута Джереми Фримпонг центрира в наказателното поле и Мемфис Депай шутира и безкомпромисно вкара топката в мрежата за 1:0. Седем минути по-късно Фримпонг вкара втория гол в мача, а в в 63-ата минута Воут Вегхорст стигна до отскочилата топка и за трети път я прати в мрежата. В 83-ата минута след балонна топка в наказателното поле, Дейн Клеър не се справи много добре и позволи на Върджил Ван Дайк се разписа за крайното 4:0.

На 10 юни Нидерландия играе последната си контрола срещу Исландия, а шест дни по-късно стартира на Евро 2024 срещу Полша. Другите два тима в групата на "лалетата" са Франция и Австрия.