Нигерия измъкна ремито 2:2 срещу Шотландия в контрола, играна на стадион “Крейвън Котидж” в Лондон. ”Гайдарите” не се класираха като своите съперници на Мондиала в Бразилия, но показаха огромен прогрес в играта под ръководството на новия си селекционер Гордън Страхан.

Нигерия на Световното е в предварителна група в компанията на Иран, Босна и Херцеговина и Аржентина. Шотландците поведоха в 10-ата минута с красив гол на Чарли Малгрю. Той засече технично топката, след като Джеймс Морисън опита шут отдалеч. В 41-ата минута Майкъл Учебо проби след пас на Габриел и ударът му рикошира в Ханли, за да заблуди вратаря Макгрегър за 1:1. В 52-ата минута Азебуйке Егвуегве засече остро центиране на Алън Хътън в собствената си врата за 1:2.

Нигерийците се добраха до ремито секунди преди края на редовното време. Тогава нападателят на Хееренвеен Уче Нуофор, който влезе като резерва, намери пътя към мрежата с удар от много малък ъгъл за крайното 2:2. Следващата контрола на Нигерия е на 3 юни (вторник) срещу Гърция.