Легендата на нигерийския футбол Тарибо Уест е бил на 40 години, когато преминал в Партизан (Белград) от английския Дарби Каунти през 2002 г. Защитникът излъгал ръководството на клуба, че е с 12 години по-млад. Това съобщи тогавашният шеф на сръбския гранд Жарко Жечевич пред “Дейли Мейл”. “Той ни излъга, казвайки че е на 28 години. По-късно обаче разбрахме, че всъщност е на 40. Той обаче все още играеше много добре и не съжалявам за трансфера”, заяви Жечевич.

Преди време пък сръбската преса благодари на нигериеца, че направил вуду магия, благодарение на която Партизан влязал в групите на Шампионската лига. Уест, който игра за Милан и Интер, прекрати кариерата си през 2008 г. За последно Тарибо се подвизаваше в иранския Пайкан.

Той спечели Купата на УЕФА с “нерадзурите” през 1998-а. Здравият защитник бе вече известен със страстта си да сменя прическите си. За съжаление представянето му на терена не бе толкова впечатляващо, колкото неговата коса. После изненадващо намери ново призвание в живота. Защитникът се отказа от футбола и стана пастор. Уест проповядва в малка църква в северната част на Милано. “Отдавна открих Бог. Това е най-хубавият момент в живота ми. Разбрах своята мисия - да нося Божието слово сред хората независимо от цвета на кожата им. Рано или късно ще се върна в Нигерия и ще стана политик. Искам да помогна на моите сънародници”, изповядва се Тарибо. Според профила му в Уикипедия сега би трябвало да е на 39 години.