Николай Михайлов и неговият Мерсин се класираха за 1/4-финалите на турнира за Купата на Турция. Българският страж игра цял мач за гостите, които отстраниха Карабюкспор с 4:2 след продължения.

Двубоят бе повече от интересен и напрегнат. Домакините на два пъти повеждаха, но упорството на Мерсин доведе до желания резултат в двете продължения. Доминик Кумбела откри още във 2-ата минута, като веднага след това гостите изравниха чрез Рикардо Педриел. Карабюк отново излезе много бързо напред благодарение на гола на Ахмет Илхан Озек в 15-ата минута.

Съотборниците на Николай Михайлов продължаваха да търсят изравняването, а българският страж на няколко пъти се погрижи да не допусне ново попадение. Търсеният гол стана факт в 69-ата минута чрез Тита благодарение на който Мерсин стигна до продълженията.

В тях отборът-гост бе по-активен и с попадение във всяко едно от двете допълни 15 минути осигури класирането си в следващата фаза. Първо Педриел с втория си гол покачи на 3:2 в 94-ата, а десет след него Синан Калоглу оформи крайното 4:2.