Отборът, в който се намира българският национал Николай Михайлов – Твенте, загуби катастрофално гостуването си на Вердер (Бремен) в мач-реванш от 1/16-финалната фаза на Лига Европа. Холандският тим падна с 1:4, като в герой на мача се превърна Клаудио Писаро, който отбеляза хеттрик във вратата на Сандер Бошкер. Ники Михайлов отново остана резерва за сметка на ветерана в състава на Твенте и след поражението приключи с надеждите за бъдещо евроучастие.

Още в 15-ата минута голмайсторът на Вердер Клаудио Писаро откри резултата. Той получи добро подаване в наказателното поле и от няколко метра безпроблемно изведе своите напред. Малко след това перуанският национал отбеляза и втория си гол в мача, който този път дойде след отличен пробив на Месу Йозил.

Последва силен удар на Уго Алмейда, който срещна гредата, а в 27-та минута резултатът стана класически, след като централният бранител Налдо се озова на върха на атаката и завърши хладнокръвно продължително разиграване на Вердер.

Едва в 33-ата минута холандският тим създаде първата си опасност, която се превърна в гол. Точен бе младокът Люк де Йонг, който засече с глава центриране на Руис.

Твенте започна по-активно втората част, но въпреки това опасности пред Фандер почти липсваха. В 58-ата минута Писаро бе изведен и след неубедителна намеса на Бошкер оформи своя хеттрик за крайното 4:1 в полза на Вердер./БЛИЦ