Българският национал Николай Михайлов и Твенте се класираха за фазата на директните елиминации в Лига Европа. В мач от група “К” на надпреварата холандците сразиха Одензе с 3:2 в двубой, който премина през няколко обрата. Вратарят на националния ни тим записа цял мач.

Срещата започна зле за Твенте. В 11-ата минута защитник сбърка пас пред наказателното поле, Фол отне и излъга Михайлов, след което откри резултата. В рамките на две минути между 35-ата и 37-ата холандците обърнаха резултата. След центриране в наказателното поле Хьогъл прати топката в собствената си врата за 1:1. Още в следващата атака Ланзаат прехвърли вратаря на датчаните за 2:1.

В 63-ата минута Фол стреля с глава след центриране от фаул и прехвърли Михайлов за 2:2. Домакините се хвърлиха в атака и в 82-ата минута Фер донесе успеха на тима.

В другата среща от групата Фулъм надви Висла (Краков) с 4:1. В класирането Твенте има 10 точки и два кръга преди края си гарантира участие в 1/16-финалите. Англичаните са втори със 7 точки и също имат голям шанс да минат напред. Висла и Одензе са с по 3 точки.