Вратарят на националния отбор и холандския Твенте Николай Михайлов даде интервю за сайта Goal.com. Той коментира ситуацията в местното първенство кръг преди края, защо не е останал в Ливърпул и дали има оферти за него.
 
Българинът се присъедини от Ливърпул към Твенте през лятото на 2007-а година и за кратко време се превърна от новобранец в основна фигура в отбора на Твенте. Неговото редовно и добро представяне не остана незабелязано и Михайлов вече привлича вниманието на клубовете от големите първенства.
 
"За мен най-важното нещо е да играя редовно. Аз можех да остана в Ливърпул, но вероятно щях да бъда в ролята на трети вратар. А тук съм титуляр и играя в Шампионската лига”, заяви Михайлов, който премина от Ливърпул в Твенте през лятото на 2007 година.
 
“Има интерес към мен от други клубове, но аз се чувствам много добре в Твенте. Договорът ми е за още две години и не желая да напускам. Нашият старши треньор Мишел Прюдом има голямо доверие в мен и аз съм щастлив в тима.
 
"Къде бих предпочел да играя, ако не бях в Твенте? Интересен въпрос. Германия има много силна лига и стадионите винаги са пълни до краен предел. Феновете им са направо луди и на мене много ми харесва това. А да се върна в Ливърпул, изглежда добра опция, но те си имат Пепе Рейна и ако отида, вероятно отново ще седна на пейката, а аз искам да избягам от такъв вариант. Италия не е лош вариант. Не предпочитам обаче Испания, защото там се залага на атакуващия футбол и се отваря доста работа за вратарите”, откровен е Ники с усмивка на уста.
 
Кръг преди края на първенството на Холандия Твенте води със 71 точки, с една точка пред Аякс и с три пред ПСВ Айндховен. В неделя обаче тимът на Михайлов гостува на Аякс в решителен сблъсък за титлата.