Националният вратар Николай Михайлов направи поредния си много силен мач при победата на Твенте с 3:0 като гост над Витес в мач от третия кръг на Ередивизие. 22-годишният страж отново спаси всичко възможно и продължава да няма допуснат гол в своята врата през този сезон в Холандия. Юношата на Левски не допусна попадение в първите три кръга и е единственият, който не е виждал коженото кълбо да влиза в мрежата му.

Освен това играчът с номер 13 на гърба не допусна гол и при триумфа на Твенте за Суперкупата на Холандия с 1:0 над Аякс на "Амстердам Арина" преди старта на сезона. Така след четири мача националът на България дава сериозна заявка за титулярно място през този сезон, въпреки че ветеранът и легенда на клуба Сандер Бошкер вече тренира наравно с отбора.

Марк Янко откри резултата в 52-ата минута с първия си гол за новия тим. След Янко, Люк Де Йонг добави още два гола за класическия успех на Твенте пред над 12 000 зрители. Първата победа в шампионата изведе Твенте на трето място в класирането преди утрешните срещи с актив от 5 точки./БЛИЦ