Националният ни вратар Николай Михайлов може да се завърне в Ливърпул, ако продължава с великолепните си изяви в Твенте. При продажбата през януари "мърсисайдци" са вкарали клауза в договора, че могат да си откупят талантливия страж за 600 000 евро.

Контрактът на Ники с холандския шампион е до края на календарната 2012 година.

От "Анфийлд" продължавали да следят изкъсо изявите на Михайлов, като не е изключено много скоро той да замени неубедителния Пепе Рейна, пише "7 дни спорт". Човек на Ливърпул е имало и на трибуните на "Сан Сиро", където синът на Боби Михайлов направи фантастичен мач срещу европейския клубен шампион Интер, въпреки загубата с 0:1. Така той пооправил малко лошите впечатления, които остави в Кардиф при загубата на националния ни тим с 0:4 на "Уембли".

БЛИЦ припомня, че в края на сезон 2006/07 Николай Михайлов бе пред трансфер във Фиорентина, но в последния момент получава сензационно предложение от мениджъра на английския гранд Ливърпул Рафаел Бенитес, който два месеца по-рано губи финал на Шампионската лига от Милан.

Така на 27 юни 2007 година от тима от Висшата лига обявяват, че взимат българина. Ники парафира контракт с "мърсисайдци" за 3+2 години. Така навръх 19-ия си рожден ден Михайлов става първият българин, който облича екипа на митичния Ливърпул.

Михайлов играе цял мач в първата контрола на новия си тим във Фрайбург (Германия) срещу Оксер (2:0) в пред сезонната подготовка и не допуска гол. Но жестоката конкуренция в лицето на Хосе Рейна и Скот Карсън, както и проблеми с работната виза обаче спират картотекирането му в клуба и през август същата година е даден под наем на холандския Твенте. /БЛИЦ

2_3.jpg