Вратарят на националния ни отбор Николай Михайлов ще пропусне утрешната среща на Твенте срещу НЕК Ниймеген от 16-ия кръг на Ередивизие. Причина са болки в лявото коляно, които мъчат стража от гостуването на Интер през седмицата на "Джузепе Меаца" от Шампионската лига.

22-годишният Михайлов има възпалена връзка на коляното. На личния му сайт пише, че в двубоите със Сърбия, АЗ Алкмаар и Интер е играл на инжекции. Болките обаче се усилили и ръководството на Твенте начело с треньора Мишел Прюдом и лекарския щаб са решили стражът да почива, за да не се усложни травмата и да има сериозни последствия.

Така вратарят няма да пътува със своите съотборници за утрешното гостуване, като това ще е първи мач от началото на сезона в Ередивизие, който той пропуска. През досегашните 15 двубояэ Михайлов бе титуляр и само срещу ПСВ Айндховен бе заменен в 89-ата минута заради травма, докато всичките други сблъсъци остана на терена от началото до края. В тях е получил 13 гола, което го прави вторият най-добър вратар в Холандия по този показател.

Николай Михайлов записа 5 пълни мача в Шампионската лига, както и 90 минути в сблъсъка за Суперкупата на Холандия срещу Аякс в Амстердам. През този сезон играчът е пропуснал само мачовете за Купата на Холандия. /БЛИЦ