Българският национален вратар Николай Михайлов оглави негативната класация за провалените трансфери на Ливърпул. Представянето на "мърсисайдци" през този сезон предизвиква множество полемики за бъдещето на мениджъра Рафаел Бенитес и оставането му в клуба, след като вече пети сезон той не успява да донесе така бленуваната 19-а титла.

Поради тази причина английското издание "Нюз ъф дъ Уърлд" направи символична класация с 11-те провалените трансфера на Бенитес по постове. Синът на президента на БФС Борислав Михайлов - Николай, заема първото място.

"Българслоят национален вратар до 21 години подписа договор само, за да разбере, че не става за този отбор", е краткият коментар на изданието за Михайлов.

Любопитно е да се отбележи също, че българинът е единственият футболист от единайсеторката, който все пак има договор с клуба. Както е известно, в момента вратарят играе под наем в холандския Твенте.

Единайсеторката от провалени трансфери на Ливърпул по времето на Рафа Бенитес: Николай Михайлов, Лукас Нийл, Неманя Видич, Матю Ъпсън, Габриел Хайнце, Гарет Бари, Даниел Алвеш, Симао Саброса, Аарон Рамзи, Тио Уолкът, Емил Хески