Българският национал Николай Михайлов пази цял мач на вратата на холандския шампион Твенте при разгромната му домакинска победа над Хераклес с 5:0 в отложен мач от 19-ия кръг на Ередивизи. Това бе и първи официален мач за „кончетата” през новата 2011 година. Срещата трябваше да се изиграе преди Коледа, но заради лошите атмосферни условия тогава бе преместена.

В герой за тима от Еншеде се превърна австрийският национал Марк Янко, който четири от всичките 5 попадения във вратата на Хераклес, а освен това подаде и за гола на Люк де Йонг. За Михайлов пък това бе 11 двубой от началото на сезона без допуснат гол.

Твенте си реши мача още преди почивката, след като още в 4-ата минута Янко бе точен за 1:0 след асистенция на Люк Де Йонг, който пък удвои в 39-ата минута. Този път паса бе на Янко. В самия край на полувремето, резултатът стана класически след нов гол на австриеца. След почивката в 60-ата минута Янко покачи на 4:0, записвайки своя хеттрик, а в 70-ата минута оформи и крайния резултат 5:0 след нова асистенция на Де Йонг.

След победата Твенте остана на второ място в класирането с актив от 40 точки, докато Хераклес е 14-и в таблицата с 19 точки. Лидер е ПСВ Айндховен с 41 точки. /БЛИЦ