Опашкарят Екселсиор загуби у дома от Твенте с 0:1 в мач от 31-ия кръг на холандската Ередивизи. Цял мач за гостите от Енсхеде игра вратарят на българския национален отбор Николай Михайлов, който в продължение на няколко седмици лекуваше травма в коляното.

Българският страж имаше няколко решителни намеси в мача, като най-сериозната бе в 80-ата минута, когато поправи грешка на бранителите на Твенте и спаси удар на излезлия сам срещу него Тим Винкен. До края на мача домакините не успяха да устискат нулевото равенство и белгийският национал с марокански произход Насер Чадли (90+2) донесе победата за Твенте.

Победата изкачи Твенте на второто място във временното класиране с 60 точки и 4 по-малко от лидера Аякс, с който има мач в следващия кръг на своя „Гролш Весте” в Енсхеде. След загубата Екселсиор пък остава на последното 18-о място с 18 точки и на една от 17-ия Де Граафшап. Двата тима ще водят люта битка в последните три кръга за 17-ата позиция, която дава право на участие в плейаути срещу отбори от втора дивизия за запазване на елитния статут. Само последният отбор в Ередивизи изпада директно в по-долната Първа дивизия.

В други съботни срещи от 31-ия кръг в Ередивизи Хееренвеен завърши 1:1 у дома с Витес, а Де Граафшап падна на свой терен от Хераклес с 2:3.