Селекционерът на националния отбор на Хърватия Нико Ковач даде пресконференция преди предстоящите квалификации за Евро 2016 срещу България (10 октомври) и Азербайджан (13 октомври). Той коментира българските национали и призна, че нападателят на Риека Андрей Крамарич може да започне като титуляр в София. Специалистът разкри и причината, поради която не е повикал в националния отбор Нико Кранчар.
 
„България е качествен и сериозен съперник, който върви по правилен път. Все пак Лудогорец е в Шампионската лига и видяхме, че играе много добре. Българите имат няколко добри футболисти, които играят в Русия. Дясната им зона е много силна. В София ни чака гореща атмосфера. За нас това е голямо предизвикателство, но ще анализираме съперника и ще запознаем играчите с неговите силни и слаби страни. Това е ключов мач, който може да ни донесе пробива в квалификациите за европейското първенство“, заяви Ковач.
 
„Андрей Крамарич показа в Риека, че играе на високо ниво и е във върхова форма. Ние се уверихме в това и в националния отбор. Може и да го използваме като титуляр, вероятността за това е голяма. Имаме време за подготовка, може да изпробваме различни варианти. Искаме да покажем своя стил, но няма да пренебрегнем съперника. Все пак играем с добър отбор“, допълни 42-годишният специалист.
 
„Всички знаете, че Върсалко няма да може да играе. Доколкото знам всички останали играчи са здрави. Не съм сигурен дали Лука Модрич ще пристигне навреме за лагера. Ивица Олич и Иван Перишич днес трябва да тренират с Волфсбург, такъв е обичаят в клуба. След това ще дойдат“, коментира бившият играч на Херта, Леверкузен, Хамбургер и Залцбург.
 
„Да, разчитам на Нико Кранчар. Той имаше проблеми в Украйна, но се върна в КПР. Гледам съм негови мачове и знам в каква форма е, а тя не е същата, каквато беше преди световното първенство. Затова не съм го извикал за предстоящите мачове“, беше обяснението на селекционера за отсъствието на Кранчар.