Българският вратар Николай Банков ще поднови тренировки следващия понеделник. Стражът на полския Рух (Хожув) получи фрактура на палеца на десния крак в средата на миналия месец при гостуването на МКС Пушча (1:2), след като бе изритан лошо от противников играч, пишат колегите от "Спортал". 

Въпреки болките, стигналият до националния отбор на България в началото на годината вратар взе участие в дербито с ГКС Катовице няколко дни по-късно. Юношата на Добруджа изигра пълни 90 минути при историческата победа с 2:1, но след срещата бе принуден да легне под ножа. 

В момента Банков се подготвя индивидуално, като набляга на беговите упражнения и фитнеса. Първоначално се очакваше игралият у нас за Спартак (Варна), Миньор (Перник), Хасково и Локомотив (Горна Оряховица) вратар да премине физиотерапия, но тъй като има поставен пирон в крака, медицинският екип на Рух е решил да му спести облъчването. 

Следващият двубой на тима от Хожув е на 19 ноември, когато приема у дома Стал (Миелец). Очаква се Николай, който започна изключително силно престоя си в редиците на 14-кратния шампион на Полша, да бъде на линия за двубоя. 

След като получи право да бъде картотекиран в местната федерация, Банков застана под рамката на вратата в седмия кръг и до контузията си бе несменяем титуляр в селекцията на Хуан Рамон Роча. 26-годишният българин на няколко пъти бе избиран за Играч на мача, а веднъж попадна и в Идеалния отбор на кръга.