Бившия футболист на „Левски” Николай Димитров, който играе за елитния турски Касъмпаша, е пред трансфер във втородивизионния Самсунспор, съобщава информационната агенция „Интернетхабер”.

Техническият директор на „червено-белите” от Самсун Мехмет Йълмаз обяви, че преговорите за крилото вървят от една седмица и вече са към приключване.

"Нашият клуб има желание да го привлече, защото знаем, че той ще усили атаката ни. Играчът се съгласи с предложените от нас условия, клубовете се разбраха. Чака се единствено думата на треньора на Касъмпаша Шота Арвеладзе. Ако Арвеладзе обяви, че няма да разчита на него, можем да обявим и останалите детайли по трансфера”, сподели Йълмаз.

Самсунспор е на предпоследната 17-а позиция с 15 точки след есенния дял на второто ниво в турския футбол, от което в края на сезона изпадат три отбора. Първи над чертата на изпадащите е Гьозтепе с 18 точки, като именно този тим беше посочен в някои сайтове като кандидат за подписа на Николай Димитров, но информациите са, че това е
било опит за стимулиране на Самсунспор да се забърза с преговорите.

Николай Димитров пристигна в турското първенство през 2010-а година и оттогава до момента играе за Касъмпаша, където е записал 54 мача и 14 гола.