Вратарят на българския национален отбор Николай Михайлов и съотборниците му от Твенте продължават да чакат първата си победа за 2013 година. При дебюта на новия треньор Алфред Схройдер тимът от Енсхеде загуби у дома от шампиона Аякс с 0:2 в дербито от 25-ия кръг на холандската Ередивизи и продължава да затъва в класирането.

Николай Михайлов трябваше да вади топката от мрежата още в 4-ата минута, когато датският национал Кристиан Ериксен асистира на Никлас Мойсандер, който бе точен за 0:1. И след попадението грандът от Амстердам продължи да доминира, а в 35-ата минута удвои аванса си, след като Ериксен центрира от фаул, а белгийският национал Тоби Алдервейрел с глава вкара за 0:2. През втората част домакините опитаха всичко по силите си да стигнат поне до почетно попадение, но така и не успяха.

След победата си Аякс се изкачи на второ място във временното класиране с 51 точки и 2 по-малко от лидера ПСВ Айндховен, който победи на свой терен аутсайдера ВВВ Венло с 2:0. Твенте е на пета позиция с 44 точки преди изиграването на останалите срещи от кръга.