Вратарят на националния ни отбор Николай Михайлов и съотборниците му в Твенте направиха грешна стъпка в първенството на Холандия. В мач от 30-ия кръг домакините направиха само 1:1 срещу Рода. Преди няколко дни Твенте допусна тежко поражение с 1:5 от Виляреал в първи 1/4-финал в Лига Европа. Твенте имаше превъзходство през по-голямата част на срещу Рода, но трудно стигаше до голови положения. В 53-ата минута Браян Руис пропусна дузпа.

В 74-ата минута Болдисар Бодор излезе на стрелкова позиция в наказателното поле на Михайлов и реализира за 1:0 в полза на Рода. В 85-ата минута домакините получиха право да изпълнят втора дузпа. Този път зад топката застана Тео Янсен, който изравни за 1:1, а гостите останаха с човек по-малко след червен картон на вратаря Матеуш Прус. До края Твенте наложи тотален натиск, но не успя да стигне до крайния успех. В последната секунда на мача и домакините останаха с човек по-малко, след като Роберто Росалес спря контраатака на Рода и бе изгонен.

Преднината на Твенте на върха на подреждането е три точки, но преследвачът ПСВ Айндховен има мач по-малко и ако го спечели, ще изпревари Михайлов и компания по голова разлика./БЛИЦ