Вратарят на българския национален отбор Николай Михайлов пази цял мач за Твенте, който завърши 1:1 при гостуването си на Рода в среща от деветия кръг на холандската Ередивизи.

През първото полувреме двата тима не успяха да си вкарат гол на стадиона в Керкраде. След почивката в 68-ата минута талантливият Люк Кастаньос изведе гостите от Енсхеде напред в резултата – 0:1. Рода обаче успя да изравни само пет минути по-късно, след като Хупертс бе точен за 1:1. До края на мача не паднаха нови попадения. Въпреки грешната стъпка Твенте остава начело във временното класиране с актив от 22 точки, следван от ПСВ Айндховен с 21 пункта. Рода заема 13-о място с 8 точки.

ПСВ Айндховен успя да съкрати аванса на Твенте, след като обърнаха драматично аутсайдера Вилем II с 3:2. ПСВ губеше с 0:2 до 23-та минута, след като Подевейн (16) и Восебелт (23) вкараха за гостите от Тилбург. С два гола на Кевин Строотман (67, 79) и попадение на словенския национал Тим Матавш (82) „филипсите” успяха да стигнат до важните три точки. Вилем II е 15-и с 6 точки.

Шампионът Аякс пък изпусна да победи като гост Хераклес, като двата тима поделиха точките след зрелищно 3:3. В самото начало Риенстра (10) си вкара автогол за 0:1, а Лас Шьоне увеличи аванса на гранда от Амстердам до 0:2. След почивката Те Виерик (61) намали на 1:2, но шведският талант Тобиас Сана (620 върна комфортната преднина на Аякс за 1:3. В самия край на мача обаче домакините от Алмело стигнаха до точката с попадения на Брунс (80) и Педро (90). След равенството Аякс има 17 точки и е на четвърто място, докато Хераклес е осми с 11 пункта.

Добре представящият се от началото на сезона Витес постигна класическа победа с 3:0 при гостуването си на НАК Бреда. Головете за успеха на тима от Арнем вкараха Джанатан Рейс (32) и Вилфред Бони (56, 68). Със спечелените три точки тимът от Арнем остана на трето място с 21 пункта, а НАК Бреда е 17-и с 5 пункта.