Вратарят на българския национален отбор Николай Михайлов остана без треньор в клубния си отбор Твенте, след като британският специалист Стив Макларън подаде оставка.

Бившият селекционер на Англия напуска тима от Енсхеде след серия от слаби резултати. Твенте все още няма победа през 2013 година, а през миналия уикенд загуби при визитата си на Хееренвеен (1:2) и намали шансовете си в борбата за титлата в Холандия, смъквайки се до пето място във временното класиране.

Макларън имаше среща с президента на клуба Йооп Мунстерман, на която двамата явно са стигнали до споразумение 51-годишният специалист да напусне поста си по собствено желание.

„Постигнахме съгласие, че най-доброто за клуба е да напусна. Разговаряхме как бихме могли да променим ситуацията, и да свалим напрежението от отбора, тъй като си личи, че то му влияе. За съжаление, резултатът в събота наложи спешни мерки, и тъй като ни предстоят два домакински мача, искам феновете да застанат плътно зад отбора. Постигнах много хубави неща в Твенте, но си тръгвам“, сподели Макларън на раздяла.

Стив Макларън бе начело на Твенте за втори път, след като води отбора от 2008 до 2010 година, когато спечели с него шампионската титла на Холандия. 51-годишният специалист е водил в своята кариера още Мидълзбро, националния отбор на Англия, Волфсбург и Нотингам.