Новото попълнение на Мерсин Николай Михайлов даде обещаната пресконференция по повод трансфера си в турския клуб. Стражът, който през последната една година не видя терен във Верона, обясни причината за лошия опит в Италия и бъдещето пред себе си. Договорът му с Мерсин е за две години. Както е известно, БЛИЦ първи писа за интереса на този клуб към Михайлов.

"Договорът ми с Мерсин е за две години. Говорих с треньора, аз отивам за първи вратар там. За мен финансите са на заден план сега. Имах оферта и от Фулъм, но докато се разбера с Верона, взеха унгарец, който ще получава два пъти по-малка заплата от мен. Затова нещата не се получиха. Имах оферти от два други турски клуба. Имах още от Швейцария и Израел, но исках да изчакам още малко време, за да се разбера с Верона. С тях разтрогнах в събота през нощта и на следващата сутрин заминах за Турция. Силно съм разочарован за случилото се във Верона. Цялото им поведение беше некоректно.

Още през първия месец се скарах с треньора във Верона и това ми попречи и за мачовете с националния. След това получих и контузия. Въобще не знаех, че идва втори вратар. Имах един-единствен мач. Тогава реално ни пребиха. И оттам всичко приключи. И нито за тях, нито за мен беше наред.

Трансферът ми в Мерсин мога да определя като крачка напред с оглед на последната една година. За вратарите винаги е по-трудно. Виждате какви футболисти играят сега в Турция."

"Имаше три турски клуба, един по един отпаднаха и остана Мерсин. Това е чисто нов отбор, с 18 нови играчи, с двама нови президенти, с нов спортно-технически екип, с нова база, която се строи. Борят се да влязат в Топ 10. Хвърлят се доста пари."

"С Любо Пенев поддържам перфектна връзка. Наясно съм какви качества имам. Ако съм здрав и започна да играя, знам, че ще бъда на разположение на треньора. Той е този, който ще прецени дали да ме повика“, каза още Ники Михайлов.