Вратарят на националния ни отбор Николай Михайлов ще пропусне утрешния мач на Твенте срещу Хееренвеен заради контузия в коляното. Стражът пропусна двубоя с Тотнъм от Шампионската лига през седмицата и бе заменен от ветерана Сандер Бошкер. Той отново ще се наложи да пази в мача от 18-ия кръг на холандското първенство. Михайлов пропуска втори мач за сезона в Ередевизие от досегашните 17 кръга.
Българският вратар изрази разочарование, че няма да играе, но въпреки това вярва, че неговият конкурент ще се представи на ниво и Твенте ще победи.

“За мое голямо съжаление няма да мога да вземе участие в мача с Хееренвен заради травма в коляното. Напоследък изиграх много мачове и имам все повече проблеми с коляното, но се надявам да не е нещо сериозно и скоро отново да съм 100% здрав. Знам какво му е на Сандер след допуснатия първи гол с Тотнъм. Не е лесно в такъв момент, но той е изключително опитен и съм сигурен, че ще се справи. Вярвам напълно, че срещу Хееренвен Бошкер ще бъде безупречен. Стискам му палци, както на него, така и на целия тим. Ще бъде тежък мач за Твенте, тъй като имаме доста контузени - две от звездите ни Брайън Руис и Марк Янко няма да играят. Въпреки това трябва отново да покажем най-доброто от нас, за да спечелим и да продължим да държим ПСВ Айндховен под напрежение и евентуално отново да станем лидери в Ередевизие", написа Михайлов в блога на личния си сайт.

Както е изведтно, Твенте и ПСВ делят първото място в Холандия с актив от 37 точки, но тимът на Cтанислав Манолев има по-добра голова разлика./БЛИЦ