Вратарят на националния отбор на България Николай Михайлов се раздели трогателно с холандския Твенте и неговите фенове. Стражът подписа договор с италианския Верона и публикува обръщение към клуба, отбора и феновете в Еншеде.

Ето какво написа Михайлов:

На прощаване…

Откъдето й да се погледне, шест години не са кратък период от време. Особено за кариерата на един футболист. И особено за израстването му като човек и професионалист.

Последните шест години аз имах уникалната възможност не само да тренирам в проспериращ клуб като „Твенте”, а и да се уча много. Научих, че успехът не е късмет. Той е труд, (само)дисциплина, последователност, упоритост… Той е цел, която се постига стъпка по стъпка. Той е резултат както от индивидуалните качества, така и от сплотения екип и не на последно място – от подкрепата на привържениците, която дава сила и самочувствие.

С всички, свързани с каузата „Твенте” – от феновете, през домакина до президента – бяхме не добър, а отличен екип, бяхме семейство, което много ще ми липсва! Но в живота на всеки човек идва момент за необходимата промяна, за ново начало, за ново предизвикателство. За мен този момент дойде сега.

Благодаря на всички в Еншеде! Вие винаги ще бъдете важна част от моята професионална и лична биография и имате запазено място в сърцето ми! Желая ви успех през новия сезон! С трепет и интерес ще следя развитието на отбора, защото вярвам безусловно във вашите възможности!

С много обич и уважение към феновете и към целия клуб:
Ники Михайлов